Αγαπητοί γονείς,

η πρώτη εμφάνιση της Χορωδίας μας για φέτος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ ?Μίμης Τσικίνας?, με τίτλο ?Τα Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου?. Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδείας και Οικογενειακής Μέριμνας και σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ, για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης (θα σας στείλω σε επόμενο mail και το σχετικό Δελτίο Τύπου).

Θεώρησα ότι θα είναι μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά να τραγουδήσουν με μια μεγάλη ορχήστρα και, με αυτή τη σκέψη, θα σας ζητήσω να μας στηρίξετε (όπως άλλωστε κάνετε πάντοτε) ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο πρόγραμμα της μέρας αυτής.

Λόγω θεμάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα του χώρου και το στήσιμο του ήχου, θα πρέπει να βρισκόμαστε στη ΧΑΝΘ στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας για να φιξάρουμε τις θέσεις μας στη σκηνή -θα τραγουδούν συνολικά περίπου 250 παιδιά από 4 χορωδίες δημοτικών σχολείων της πόλης, οπότε θα χρειαστούμε αρκετό χρόνο- ενώ με την ορχήστρα η πρόβα θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα τελειώσει στις 13:30. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τηρηθούν ακριβώς αυτοί οι χρόνοι, άρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάποιες καθυστερήσεις. Θα μεταβούμε με λεωφορεία εκεί το πρωί αλλά για το μεσημέρι καλό θα ήταν να παραλάβετε τα παιδιά οι ίδιοι από τη ΧΑΝΘ στο διάστημα από τις 13:45-14:00 (καλύτερα στην πλευρά που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή για να έχουμε περισσότερο χώρο να περιμένουμε), Αυτό ισχύει και για όσα παιδιά παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου. Για αυτή τη μέρα καλό θα είναι να γυρίσουν σπίτι μετά την πρόβα ώστε να έχουν λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να αλλάξουν.

Το απόγευμα πρέπει να είμαστε πάλι εκεί το αργότερο μέχρι τις 17:20 στο ίδιο μέρος (επί της Τσιμισκή). Σε περίπτωση που δυσκολευτείτε με το παρκάρισμα, καλύτερα θα ήταν να αφήσετε τα παιδιά σε μένα και να παρκάρετε μετά. Αφού παρακολουθήσετε τη συναυλία, μπορείτε να πάρετε τα παιδιά απευθείας από τη σκηνή (αφού πρώτα με ενημερώσετε).

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα τα παιδιά ας έχουν μαζί τους νερό και ένα ελαφρύ σνακ και το μεσημέρι να φάνε επίσης κάτι στερεό και ελαφρύ.

Μας ζήτησαν να φοράμε μαύρο παντελόνι ή κολάν τα κορίτσια (αν δεν έχετε μαύρο ας φορέσουν σκούρο μπλε) και ένα κοντομάνικο μονόχρωμο μπλουζάκι.

Κατανοώ πως το πρόγραμμα της ημέρας θα είναι βαρύ. Ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε με λίγη καλή θέληση. Για όσους γονείς δεν θα μπορέσουν να παραλάβουν τα παιδιά οι ίδιοι το μεσημέρι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, θα μπορούσατε ίσως να συνεννοηθείτε με κάποιον φίλο γονιό του οποίου το παιδί είναι επίσης μέλος της χορωδίας μας ή με κάποιον συγγενή. Στο τέλος του, μάλλον, εκτενούς αυτού σημειώματος, θα βρείτε υπεύθυνη δήλωση για όλα τα παραπάνω, την οποία σας παρακαλώ να συμπληρώσετε έως την Πέμπτη 4 Απριλίου και να την δώσετε στα παιδιά ώστε να μου την δώσουν.

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο σχολείο όλα τα πρωινά στο 1ο και το 2ο διάλειμμα, εκτός Πέμπτης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και τη στήριξή σας,

Δήμητρα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

(Εγκριτικό σημείωμα)

Του/της ????????????????..

?????????????????????

                               ΠΡΟΣ

Τον κ. Διευθυντή του 5ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας. (πρώην 2Ο Θεσσαλονίκης)

Ο/Η υπογραφόμ?? ?????????????????????????????γονέας/ κηδεμόνας τ??.

??????????..   ????????????.μαθητ??..της ???τάξης δηλώνω υπεύθυνα πως επιτρέπω σ΄ αυτ??.να συμμετέχει στην πρόβα για την εκδήλωση « Τα ταξίδια του τεμπέλη Δράκου » που θα γίνει στη ΧΑΝΘ τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 . Μετά το πέρας της πρόβας (13:45 έως 14:00)   θα τ?.. παραλάβει από την είσοδο της ΧΑΝΘ (επί της οδού Τσιμισκή) ο /η ...........................................................................................Κόστος μεταφοράς 3? .                                                         Θεσσαλονίκη ???/??./2019

                                                                                                               ?.ΔΗΛ?.

                                                                                                            ΥΠΟΓΡΑΦΗ